Kiwanis Geleen - Postbus 443 - 6160 AK Geleen | info@kiwanis-geleen.nl

 

Ontwerp: MCM productions Geleen | © 2016

 

Geleen

Charter 1993

Nieuws

Hier alle nieuws wat Kiwanis Geleen te melden heeft en een indruk van onze gerealiseerde projecten en evenementen!

Klimb In Love for India

Kiwanis Geleen ondersteunt KILI

vrijdag 13 februari 2015

 

Kiwanis Geleen ondersteunt het  KILI (Klimb In Love for India) project van de in Geleen geboren Anouk Prop, psychologe in Maastricht.

Het doel van het project is geld in te zamelen om de kinderen (45 jongens en 31 meisjes) van het weeshuis Deenabandhu in India, zoveel mogelijk op weg te helpen in hun ontwikkeling  naar een kansrijk, goed leven.

Dit conform het Kiwanis International motto: Serving the Children of the World.

 

Busreis Kiwanis Geleen

8e ouderenbusreis

 

woensdag 2 juli 2014

 

Kiwanis Geleen staat volledig achter de doelstelling van de Kiwanis organisatie: “serving the children of the world”. Maar… we vergeten hun grootouders niet.

Iedere 2 jaar maken wij met iets oudere mensen een tocht door Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek. Onze gasten worden aangedragen door huisartsen, dagzorg centra en door de leden zelf. Dit jaar varieerde de leeftijd van 75 tot en met 95 jaar. Totaal gingen er 54 mensen mee.

’s Ochtends worden de mensen door onze leden opgehaald en na op een centraal punt (Café Amadeus markt Geleen) koffie met vla gegeten te hebben, vertrekken wij met de bus. Onze eerste stop dit jaar was het mijnmuseum in Heerlen. Hierbij bleek (wel verwacht trouwens) dat er veel oud mijnwerkers bij waren. Zowel de verhalen als de tranen over de staatsmijn Maurits (Geleen) kwamen spontaan los.

Na een mooie tocht, met steile afdalingen!, hebben wij allen genoten van een goede lunch op het Drielandenpunt. Hoogtepunt natuurlijk, zeker omdat er een optreden was van een super goede muziek groep, die samen met onze doelgroep, het hele Limburgse repertoire hebben gezongen. Lievelingslied was, is en blijft “geneet van t laeve, zolang este kins, maak sjpas en plezeer, doe laefs toch mer ins”. Leven en plezier maken hebben we deze dag met zijn allen, zeer zeker gedaan.

’s Middags een tocht door België met een zonnige stop op een mooi terras in Teuven. Het moeder de Gans bier smaakte prima. Om 17.00 uur weer terug naar Geleen, waar de leden van Kiwanis Geleen de ouderen vervolgens zelf terug brachten naar hun huis. De mensen waren allemaal super enthousiast en dankbaar. Er zijn aan deze dag geen kosten verbonden voor onze gasten.

 

 

Inspiratie 3.0

woensdag 6 november 2013

 

Ruim 140 geïnteresseerde ondernemers, dienstverleners en bestuurders van de gemeente Sittard-Geleen waren deze avond getuige van een inspirerend betoog van Paul Rulkens. Rulkens o.a. werkzaam als program manager bij DSM, vertelde over hele praktische technieken om onze persoonlijke en professionele doelen op de meest eenvoudige manier te bereiken.

 

Hoop doet leven!

Donatie Stichting Hoop

 

vrijdag 22 februari 2013

 

Kiwanis Geleen doneert € 1500,00 aan stichting Hoop om de stichting beter in staat te stellen zich ook op de lange termijn in te zetten voor meer begrip voor het belang van stamceldonors. Als Kiwanis proberen we positieve initiatieven in onze eigen regio graag zo direct mogelijk te steunen. Stichting HOOP is daarvan een mooi voorbeeld dat we graag ondersteunen.

 

Kiwanis helpt ChildTRAC

Kiwanis helpt ChildTRAC met onderwijs voor vergeten kinderen

 

maandag 28 januari 2013

 

De stichting ChildTRAC van Chantalle Lacroix uit Geleen kan aan de slag met een onderwijsproject voor vergeten kinderen in Thailand.

 

Mede dankzij een donatie van Kiwanis Geleen kan begonnen worden met mobiele bibliotheek. Deze is onderdeel van een educatief programma om in onderwijs te voorzien voor kinderen die in isolatie leven in de Thaise jungle.

 

ChildTRAC street in al haar projecten naar integratie binnen de regionale cultuur en stimuleert lokale betrokkenheid met als doel een project op zichzelf te laten draaien. Hierdoor kunnen de projecten blijven plaatsvinden in een positieve opwaartse spiraal.

 

Met een donatie uit de opbrengst van de tweejaarlijkse Kiwanis Soiree, afgelopen november in de Mondial, geeft Kiwanis Geleen kinderen de kans op een betere start en de mogelijkheid te kunnen integreren in lokale scholen.

 

De kinderen worden uit hun isolement van illegaliteit gehaald door hen een kans te bieden om te kunnen leren, lezen en schrijven, aldus ChildTRAC. Dit alles is een goede start voor de toekomst, een nieuw begin en een kans op een hoopvoller bestaan.

 

Snoezelruimte voor Parkschool

Stichting Kindante

 

donderdag 28 juni 2012

 

In de periode december 2009 tot augustus 2011 bouwde Stichting Kindante in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen in Limbricht de Parkschool voor So en VSO aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen.

 

Tijdens de nieuwbouw periode van de Parkschool bleek dat slechts een klein bedrag beschikbaar was van rijkswege voor vergoeding van speeltoestellen voor de Parkschool. De kosten van de noodzakelijk geachte speeltoestellen waren 4 keer groter dan het beschikbare budget.

 

Daarnaast was een grote behoefte aan een snoezelruimte. Dit is een ruimte waarin kinderen tot rust kunnen komen d.m.v. onder andere geluid- en lichtsignalen , bewegende delen en een waterbed.(Hiervoor was geen budget beschikbaar).

 

Als derde was een tuinkas noodzakelijk voor tuinbouwonderwijs aan leerlingen die een opleiding "groen" volgen.

Ook de oprichting van een leskas met verwarming valt niet onder de rijksvergoeding.

De totale kosten bedroegen meer dan een ton!!

 

Dankzij de inspanning van vele sponsoren, fondsen en particulieren kon het gehele project gerealiseerd worden.

 

Kiwanis Geleen ondersteunde dit initiatief!

 

Kiwanis Busreis

Glaasje op laat je rijden

 

zaterdag 2 juni 2012

 

2 juni was het weer zover. De Kiwanis Geleen Busreis voor de ouderen. Met dit jaar oa. een bezoek aan het Glasblaasmuseum in Vaals.

Mountainbiken

Mountainbiken voor jongeren met een ‘aandachtspunt’

 

dinsdag 22 mei 2012

 

Genieten van samen sporten. Spanning en stress van je afgooien door een paar uur buiten, in de natuur en met je maten te zijn.

Dit klinkt heel gewoon en gezond… en dat is juist wat we willen bereiken met een mountainbike-club voor jongeren met autisme (en/of andere psychiatrische problematiek). Iets gezamenlijks doen om zodoende weg van de pc-schermen te komen en een sociale 'groep' te vormen waar iedereen welkom is.

 

Deze activiteit vind plaats onder de supervisie van

Stichting Mensen Met Mogelijkheden en Kiwanis Geleen sponsort het initiatief.

Qture Fashion Show 2012

 

donderdag 12 april 2012

 

De Qture Fashion Show is een jaarlijks terugkerend evenement in Geleen. Dit jaar (2011/2012) wordt deze show alweer voor de 18e keer georganiseerd door leerlingen van het Graaf Huyn College. Het uiteindelijke doel van deze modeshow is geld inzamelen voor het goede doel. Het goede doel waar de organisatie dit jaar voor gekozen hebben is Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Kiwanis Geleen sponsort dit initiatief!

 

Sponsoring ‘t Kweske

NoordZee Festival 2011

 

zaterdag 5 november 2011

 

Kiwanis Geleen sponsorde dit jaar wederom ‘t Kweske Geleen met een bedrag van € 1000,-. Het geld werd bij elkaar gebracht door de verkoop van zelf klaargemaakte mosselen en super wijn tijdens het tweejaarlijks NoordZee Festival. Een terugblik van deze gezellige avond is te zin in de rubriek NoordZee Festival.

 

Stop Tetanus

Kiwanis en UNICEF

bundelen krachten tegen tetanus

 

dinsdag 25 oktober 2011

 

Onder de naam STOP Tetanus geeft Kiwanis District Nederland de komende jaren invulling aan het internationale ELIMINATE project waarin Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 onschuldige baby’s en een groot aantal vrouwen. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking.

 

110 miljoen dollar nodig om tetanus in 2015 uit te roeien

Om te zorgen dat tetanus bij moeders en pasgeborenen in 2015 is uitgeroeid, moeten 129 miljoen moeders en hun baby’s worden ingeënt. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Hiervoor is 110 miljoen dollar nodig en het toegewijde werk van UNICEF en alle leden van de Kiwanis-familie.

 

 

Samenwerking tussen Kiwanis en UNICEF al eerder succesvol

Al eerder bundelden Kiwanis en UNICEF hun krachten in de strijd tegen ziekten door jodiumgebrek. Dit was een van de belangrijkste successen op het gebied van de gezondheidszorg van de 20e eeuw. Nu streven ze ernaar tetanus bij moeders en pasgeborenen uit te roeien. Omdat het project zich richt op de allerarmste en meest verwaarloosde moeders en baby’s, krijgen zij toegang tot aanvullende, levensreddende gezondheidszorg. Het einde van deze ziekte betekent het begin van een betere gezondheid voor vele gezinnen.

 

Kiwanis Busreis

Met de bus door het prachtig heuvelland

 

zaterdag 28 mei 2011

 

Het tweejaarlijks bus-uitstapje met de oudere Geleendenaren is weer een succes geweest.

 

Begonnen werd met een kop koffie en een lekker stuk limburgse vlaai bij Amadeus. Daarna startte de bus-tour door het heuvel-land met een mooie omweg door de oude straten van Maastricht.

 

De lunch werd genuttigd bij de Bokkerijder, Drielandenpunt te Vaals. Ras entertainer KeskeToe trakteerde ons op een humoristische act met de nodige Limburgse meezing-liederen.

 

De tocht werd vervolgd richting de Belgische Voerstreek. Abdij Valdieu werd de volgende pitstop. Na de bezichtiging van de basiliek werd op het terras in het heerlijke zonnetje genoten van een heerlijk abdijbiertje.

Hierna werd de terugreis aanvaard en arriveerde rond de klok van zessen de bus in Geleen.

 

Speeltuin de Sjteinakke

Nieuw Speeltoestel

 

maandag 25 april 2011

 

Speeltuin de Sjteinakker (aan de Ruysdaellaan in Geleen) opende op 2e paasdag weer de poort voor het nieuwe zomerseizoen.

Al vele jaren vinden kinderen uit de buurt het leuk om in deze knusse speeltuin te spelen. Tegelijkertijd werd ook een nieuw speeltoestel in gebruik genomen dat geheel betaald is uit een donatie van Kiwanis Geleen. Een kort verslag van de opening is te zien geweest in een uitzending van Streekomroep Start.

De vrijwilligers, het bestuur en m.n. de kinderen zijn erg blij met de nieuwe aanwinst.

 

Lama Rinpoche

Kiwanis Geleen steunt Lama Rinpoche (Tibet)

 

donderdag 14 april 2011

 

De gerespecteerde Tibetaanse Lama, Amnyi Trulchung Rinpoche, kwam naar Zuid-Limburg om een aantal lezingen te geven, met titels als "Het Stervensproces", "Overvloed zonder stress" en “Een goed gevoel en blij hart komen niet vanzelf". De luisteraars werden in de theater Karroessel in Geleen getrakteerd op inspirerende teksten van Lama Rinpoche.

 

Lama Rinpoche is abt van een klooster en voorzitter van het Vista Project.

Het Vista Project zorgt voor onderwijs en leert de mensen in Oost Tibet een ambacht zodat ze kunnen overleven en een beter leven opbouwen in het huidige moderne economische klimaat, maar tevens krijgen zij ondersteuning bij het behouden van hun Tibetaanse cultuur.

In de toekomst zijn er plannen voor een volledig onderwijstraject. Vista heeft ook een aantal gezondheidsprojecten en enkele commerciële ondernemingen zoals een hotel en de hoogst gelegen groentekas ter wereld, op 4200 meter. Deze ondernemingen worden gebruikt om trainingen te bieden en werk en inkomen te verkrijgen zodat deze projecten kunnen blijven voortbestaan en uiteindelijk zelfvoorzienend worden.

 

Als dank voor zijn komst en zijn inzet voor het Vista project ontving de Lama een cheque van 250,- euro van Kiwanis Geleen.

 

De Grabbelton

Geleen opent speelgoedbank

 

zaterdag 2 april 2011

 

Ouders die geen speelgoed voor hun kinderen kunnen betalen, kunnen vanaf 2 april terecht in Geleen. Daar opende afgelopen zaterdag Stichting Speelgoedbank De Grabbelton Zuid-Limburg zijn deuren. De stichting zamelt herbruikbaar speelgoed in, en stelt dat beschikbaar aan minder draagkrachtige ouders. De officiële opening werd verricht door wethouder Berry van Rijswijk. Ondernemer Wijnands uit Sittard doneerde € 500,- net als de Kiwanis Geleen die eenzelfde bedrag schonken. De vrijwilligers van de Grabbelton waren erg verheugd over de belangstelling en de donaties.

 

Maak de Droom waar

 

vrijdag 17 december 2010

 

Kiwanis Geleen sponsort met € 500 Muziekfestival “Maak de droom waar”. Deze donatie stelt een tiental meervoudig gehandicapten uit Geleen in de mogelijkheid dit evenement bij te wonen.

 

Op woensdag 15 december 2010 organiseert SWGN voor de 15e keer: het Muziekfestival 'Maak de droom waar'. Dit muziekfestival is in eerste instantie bestemd voor meervoudig gehandicapten in Nederland. Deze groep mensen 'valt vaak buiten de boot' wanneer er activiteiten worden georganiseerd.

 

Kiwanis pop

Nieuwe Kiwanis Pop in Geleen

 

zaterdag 6 november 2010

 

Door de slechte weerstandigheden, met harde wind, hebben we de nieuwe Kiwanis pop van Kiwanis Nederland helaas niet kunnen gebruiken bij Soiree 2010. Het zou voor het eerst zijn dat de nieuwe pop gebruikt zou worden. Deze primeur gaat nu naar Kiwanis Goeree Overflakkee, die op 19 november charteren. Toch hebben we de pop nog even opgezet.

 

Kumi project

KC Geleen koopt 10 geiten

 

dinsdag 2 november 2010

 

Naast het verbeteren van de verloskundige zorg in Kumi Hospital houdt de stichting zich sinds 3 jaar ook bezig met directe hulp aan de allerarmsten.

Tijdens het veldwerk worden gezinnen bezocht met een geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt kind. Het betreft dan de armste gezinnen, die zelf niet in de mogelijkheid zijn naar het ziekenhuis te komen.

Het hebben van een geit betekent in landen als Oeganda méér dan alleen het ‘hebben van een geit’.

Een (vrouwelijke) geit kan melk geven, welk een grote voedingsbron is. Daarnaast kan deze geit voor nakomelingen zorgen, welke weer doorgegeven worden aan andere familieleden óf verkocht worden.

Door de verkoop van circa 8 geiten, kunnen mensen een koe kopen. Deze geeft weer meer melk en daardoor meer mogelijkheden.

Afhankelijk van waar de mensen precies wonen in Kumi District kost een geit €30,- tot €35,- .

De geiten worden gekocht door veldwerkers van het ziekenhuis, waardoor ook gegarandeerd kan worden dat de mensen het geld niet aan andere zaken uitgeven.

 

Wilt u een geit kopen? Maak dan geld over op rekeningnummer 1503.92.893, t.n.v. Stichting Kumi Hospital Uganda, te Swalmen, onder vermelding van ‘geit’

 

Speelgoed

Rekken voor De Grabbelton

 

woensdag 1 september 2010

 

De Grabbelton verzamelt speelgoed en kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 15 jaar. Dit is alleen voor kinderen waarvan de ouders door financiële problemen niet de mogelijkheid hebben om hun kinderen de extraatjes te geven. Om de opslag van het speelgoed en boeken mogelijk te maken heeft Kiwanis Geleen gezorgd voor de nodige opbergrekken.

 

Kapper

Kappers benodigdheden

 

vrijdag 27 augustus 2010

 

Door een krantenartikel over het bestaan en huisvesting van de vrijwillige kappers van de voedselbank Geleen heeft Kiwanis Geleen gemeend de dames te moeten ondersteunen met professioneel gereedschap.

 

Met hulp van de firma De Jager Geleen zijn de kappers voorzien van professioneel materiaal zoals scharen, tondeuse, kammen en kapmantels.

 

Busreis

Busreis voor bejaarden

 

zaterdag 20 juni 2009

 

Startpunt dit jaar was Cafe Amadeus aan de markt in Geleen. Na de koffie en vla vertrok de bus naar de Beekse Bergen waar wij van een Safaritocht konden genieten. Na de safaritocht genoten wij van een heerlijke lunch. Op de terugweg naar Geleen was er een pitstop bij de Ballasthoeve waar een Belgisch biertje op ons wachtte. Terug in Geleen konden wij met z’n allen stellen dat het weer een geslaagde dag was geweest.

 

Terugblik

 

Busreis

Busreis 2008 terugblik

 

zaterdag 7 juni 2008

 

Startpunt dit jaar was Cafe Amadeus aan de markt in Geleen. Na de koffie en vla vertrok de bus naar de heuvels van Zuid Limburg waar wij van de prachtige bloessemt konden genieten. De lunch werd muzikaal opgeluisterd door Sjef Diederen.

Hier een live-verslag

 

 

Mpongwe

Sponsoroverdracht t.b.v. Mpongwe-project

 

maandag 4 juni 2007

 

Er zal een Guesthouse worden gebouwd om onderdak te bieden aan o.a. studenten van de Hogeschool Zuyd die in Mpongwe en omgeving hun stageopdrachten realiseren. Het is een "win-win"situatie waarbij de plaatselijke bevolking inkomen kan genereren uit de explotatie van het guesthouse en de studenten zijn voorzien van een goede huisvesting tijdens hun stageperiode. (oplevering voorjaar 2008)

 

TOP